Checklist

  • You can add products to your checklist.

By emailing the checklist to yourself, you will receive the Product Brochure and Safety Data Sheet to your inbox in PDF format.

SkickaSkriv ut

Arbetsinstruktioner

Underlag

Underlaget ska alltid undersökas vid plattsättning.

Underlaget ska vara:

  • fast
  • rent
  • dammfritt
  • rakt.

Ta bort alla gamla materiallager som kan försämra vidhäftningen, t.ex. plastmatta, limrester och cementlim på ett betonggolv. Underlaget måste vara av något material som inte lever med temperaturförändringar.

Sprid först ut fästmassan med den släta sidan på en tandad spackel och kamma sedan ut fästmassan med den tandade sidan.

Lämpliga underlag är bland annat de flesta cementbaserade avjämningsmassorna för golv och väggar samt skivor för vilka tillverkaren rekommenderar plattsättning. Träbaserade material såsom spånskiva, plywood eller vattenfast plywood ska inte plattsättas.

Sprid först ut fästmassan med den släta sidan på en tandad spackel och kamma sedan ut fästmassan med den tandade sidan. Pressa fast plattan i det färska limmet och låt torka. Foga plattorna när fästmassan har torkat.

Plattsättning ovanpå gamla plattor

Som tumregel kan det sägas att plattsättning ovanpå gamla plattor inte rekommenderas, i synnerhet inte i våtrum eller om plattorna är uppsatta på spån- eller gipsskiva. I köket kan man kakla över en kakelvägg med nytt kakel om de gamla kaklen tvättas noga först med till exempel Kiilto Målartvätt och ytan ruggas upp med sandpapper. De nya plattorna kan sättas upp med en fästmassa, till exempel Kiilto Flexfix.

Se arbetsinstruktionerna i filmen

Kiiltos YouTube-kanal hittar du detaljerade anvisningar om plattsättning och plattläggning, fogning och speciella applikationer, såsom plattsättning av väggen bakom bastuaggregat, plattläggning av golv med stora plattor samt läggning av stenplattor och andra dekorativa stenmaterial.

Vi lägger upp nya instruktionsfilmer baserat på kundernas önskemål.

Dela denna sida

KONTAKTA OSS!

KIILTOS EXPERTER
STÅR TILL DIN TJÄNST

Vårt omfattande försäljningsnätverk besvarar
dina specifika frågor.

BYGGNATIONINDUSTRIDOTTERBOLAG UTOMLANDS

Bonsky