Checklist

  • You can add products to your checklist.

By emailing the checklist to yourself, you will receive the Product Brochure and Safety Data Sheet to your inbox in PDF format.

SkickaSkriv ut

Slipning och polering

Lackning av ett parkettgolv är ett jobb för en fackman

När den gamla lacken på ett parkettgolv slitits så pass att den inte längre skyddar golvet, måste man lägga på ett nytt skikt lack. Innan golvet lackas måste gammal lack tas bort genom slipning. Slipning och lackning på rätt sätt kräver specialkunskaper och specialverktyg, varför man bör anlita en fackman för arbetet.

Innan golvet lackas måste gammal lack tas bort genom slipning.

I Kiiltos parkettsystem finns rätt verktyg för applicering av parkettkitt, grundlack och topplack samt för underhåll av den färdiga ytan. Beroende på miljön kan du även välja en extra slitstark lack.

PRODUKTGUIDEN FÖR PARKETTPRODUKTER innehåller information om alla lacktyper samt beräkningar av åtgången.

Brädgolv kan lackas utan proffshjälp

Du kan slipa och lacka brädgolv samt trätrappor hemma och i sommarhuset med Kiilto Safir, en trägolvslack som appliceras med pensel. Applicera lacken på brädorna en eller två brädor i taget i längdriktningen. Börja vid väggen.

När det första skiktet har torkat, slipa den torra ytan varsamt med sandpapper, korn 100–150. Alternativt kan du skrapa ytan med en stålspackel. Dammsug ytan och torka av den med en fuktig trasa för att få bort dammet. Stryk på ytterligare 1–2 skikt lack. Trägolvslack torkar vanligtvis på ca 2–4 timmar mellan strykningarna. Med ovan angiven arbetsmetod är åtgången av lack ungefär 3–5 m²/l.

Dela denna sida

KONTAKTA OSS!

KIILTOS EXPERTER
STÅR TILL DIN TJÄNST

Vårt omfattande försäljningsnätverk besvarar
dina specifika frågor.

BYGGNATIONINDUSTRIDOTTERBOLAG UTOMLANDS

Bonsky