Kiilto reagerade snabbt på Pandas limbehov

Pandas sötsaksfabrik behöver lim till exempel för tillverkningen av chokladaskar. Fabrikens akuta behov av en ny limleverantör uppstod när företagets samarbete med den tidigare leverantören oväntat upphörde.

Panda och Kiilto hade haft småskaligt samarbete redan tidigare, så det kändes naturligt för företaget att vända sig till Kiilto.

”Viktigast för oss var att Kiilto reagerade snabbt på vår situation. Försäljningen och det tekniska stödet kom inom en vecka efter den första kontakten,” säger Pasi Pienimäki, Pandas överingenjör för förpackningar.

”Viktigast för oss var att Kiilto reagerade snabbt på vår situation.”

Kiilto kunde tillhandahålla Panda en komplett produkt med ett livsmedelsgodkännande i EU och USA. Redan veckan efter gjordes en testkörning med limmen på fabriken, varefter samarbetet kunde komma igång på allvar.

”Limmet var helt rätt för oss och vi kunde börja använda det på nolltid. Kiiltos långa erfarenhet syns i allt som de gör och vi har även fått kompetent stöd.”

Kiiltos lim används nu i åtta olika tillämpningar, bland annat chokladaskar, kartonger och små godisaskar. Produkten är dessutom användarvänligare och bekvämare för våra anställda, eftersom den är så gott som luktfri.

Att Kiilto är en finsk leverantör och kunde ge ett löfte om långvarigt samarbete, var också attraktivt.

”Det är mycket bra att ha ett finländskt företag som partner. Vi kan räkna med att slippa de problem som vi hade med vår förra leverantör.”

Panda

Panda tillverkar choklad och sötsaker. Företaget ingår i Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab. På Pandas fabrik i Vaajakoski arbetar kring 200 personer.

Dela denna sida