se  »  Om Kiilto  »  Miljö och Säkerhet  »  Forskning & Produktutveckling

Forskning & Produktutveckling

tuotekehitys.jpg : 19 kB

Egen produktutveckling och tillverkning

Under hela Kiilto's historia har investeringar på egen forskning och produktutveckling varit i fokus. Idag är ca 20% av hela företagets personal: kemister, ingenjörer, tekniker och laboratoriepersonal som är specialiserade på olika kemiska områden och har den senaste kunskapen. Under 2011 har den här avdelningen utökats med fyra specialister med en doktorsexamen. 

Syftet med egen produktutveckling är att tillverka ett omfattande sortiment av högteknologiska kvalitetsprodukter utan att kompromissa med miljö- och användarsäkerhet. Alla produkter som tillverkas är baserade på eget internt forsknings- och utvecklingsarbete. För att säkerställa fortsatt innovationskraft och förnyelsekapacitet har Kiilto inrättat en särskild indikator som årligen övervakas: 20% av Kiilto's årsomsättning ska komma från nya produkter - vilket har varit ett lätt mål under de senaste åren.

Kiilto's forsknings- och utvecklingsavdelning arbetar i nära samarbet med kunden genom hela utvecklingsprocessen. Kundens önskemål och behov, tillämpningsfrågor, tillverkningstekniker och material, och inte att förglömma miljö-och säkerhetsaspekter sätter startpunkten för varje projekt. Forsknings- och produktutvecklingsavdelningen arbetar hårt för att hitta den mest optimala råvarusammansättningen och produkterna genomgår flera laboratorie- och testkörningar. Kontinuerlig utveckling i tillverkningsteknik, nya material och nya miljökrav är nya utmaningar för limindustrin och limbranschen.