Avkalkning av diskmaskinen

En effektiv produkt och rätt verktyg gör det enkelt att ta bort envis kalk.

På grund av vattnets hårdhet bildas kalkavlagringar över tiden i diskmaskinen. För att säkerställa att disken blir ren och förlänga diskmaskinens livslängd, är det viktigt att regelbundet avkalka maskinen. Avkalkning kräver surt rengöringsmedel såsom Kiilto Pro Kalk, som är speciellt utvecklat för professionella kök.

Läs här hur du avkalkar diskmaskinen på bästa sätt.

  1. Töm diskmaskinen på vatten. Sätt bräddrören som används som avloppsventiler på plats.
  2. Häll försiktigt lite outspädd Kiilto Pro Kalk på områdena med kalk. Låt det verka i ca 5 minuter.
  3. Borsta av de värsta avlagringsområdena med en borste eller en skursvamp. Använd inte stålull.
  4. Fyll diskmaskinen med vatten. Tillsätt 5 liter Kiilto Pro Kalk per 100 liter vatten (5 l/100 l). Kom ihåg att stänga av doseringen av diskmedel om möjligt.
  5. Låt diskmaskinen gå i 5-10 minuter. Kiilto Pro Kalk-lösningen rengör även de invändiga rören och munstyckena.
  6. Töm maskinen på vatten och Kiilto Pro Kalk-lösningen. Vid behov kan du borsta försiktigt på diskmaskinens ytor. Skölj insidan av diskmaskinen försiktigt genom att spraya med ljummet vatten. Var särskilt uppmärksam på lastnings-, torknings- och avlastningsområden på diskmaskiner med transportband.
  7. Ladda diskmaskinen som vanligt och låt maskinen gå i 5-10 minuter för att öka rengöringsprocessen och för att neutralisera eventuella syrarester. Du kan sedan börja diska den smutsiga disken eller tömma tankarna och stänga av maskinen.

Se vår instruktionsvideo här: