Kiilto brands

Våra starka varumärken – Kiilto Pro och DAX

Vi tillhandahåller innovativa och hållbara produkter och lösningar inom byggindustrin, industriell limning och professionell hygien och rengöring. Vårt eget varumärke DAX är välkänt inom hälso- och sjukvården sedan mer än 50 år tillbaka. Våra produkter inom byggindustrin, industriell limning och professionell rengöring finns under varumärket Kiilto Pro. Vi säljer och marknadsför även koncernens andra starka varumärken inom hygienområdet, Antibac och Plum samt är distributör av externt ägda välrenommerade varumärket Zendium.

Kiilto Pro

Vi är en del av proffsens vardag. Kiilto Pro produkter och tjänster hjälper proffs att betjäna sina egna kunder bättre än någonsin. Vi drivs av målet att vara en miljöpionjär vars expertis ligger i att bygga nya framgångshistorier tillsammans med våra kunder.

Vårt mål är att hela vår verksamhet är koldioxidneutral under 2028. När vi väljer material strävar vi efter att vara det branschledande företaget inom cirkulär ekonomi. I våra förpackningar använder vi oss av återvunnet material och återvunna, återanvändbara förpackningar.

DAX – en ren vana

Vårt eget varumärke DAX är välkänt inom hälso- och sjukvården sedan mer än 40 år tillbaka.

DAX som varumärke introducerades i Sverige på 1970-talet med en serie hygienprodukter för hälso- och sjukvården och det är fortfarande här vi har våra rötter. Långt före svenska folket lärde sig att ”Fluxa”, ”Googla” och ”Tindra” pratade man inom vården om att ”daxa” patienterna, vilket innebar att tvätta sängliggande patienter med DAX Tvättcreme. Idag består sortimentet av hygienprodukter inom kategorierna handdesinfektion, tvålar och krämer.

Välbefinnande börjar med god personlig hygien, och det berör alla varje dag. DAX hygienprodukter är utvecklade av våra experter och testade ihop med våra kunder för att säkerställa att de klarar de högsta professionella kraven. DAX produkter är framtagna för offentlig upphandling och uppfyller t.ex. Upphandlingsmyndighetens krav och stora delar av sortimentet är miljömärkt med Svanen. Produkter framtagna för proffs, men tillgängliga för alla. För just så är det, de flesta har någon gång använt en DAX-produkt på sjukhuset, hos tandläkaren, på förskolan eller på kontorstoaletten – ofta utan att tänka på det. Vår fyrkantiga flaska med röd etikett är dock fortfarande det som många förknippar med handsprit i offentlig miljö.

Genom ett nära samarbete med våra kunder lär vi oss av deras erfarenheter och utmaningar. Det ger oss de insikter vi behöver för att utveckla verkligt genomtänkta lösningar som gör arbetsdagen smidig och trygg. På så sätt minimerar vi risker och ligger steget före.

Odiskutabelt skydd ochkundsäkerhet är ledstjärnan för all vår produktutveckling och med engagemang säkerställer vi våra kunders personliga hygienbehov och strävar efter att göra deras arbetsdag så enkel och säker som möjligt. Vi hjälper våra kunder, och deras kunder, att känna sig trygga och hålla sig friska. ​Att förebygga infektioner är komplext och tekniskt utmanande, men vi gör våra produkter smidiga och enkla att förstå, så att du som användare kan fokusera på det du gör bäst.

Med våra DAX-produkter vill vi skapa en friskare värld och vara det självklara valet av personliga hygienlösningar inom vårt område för att skydda din hälsa och ditt välbefinnande.