Kiilto brands
Om oss /

Våra starka varumärken – Kiilto Pro och DAX

Vi tillhandahåller innovativa och hållbara produkter och lösningar inom byggindustrin, industriell limning och professionell hygien och rengöring. Vårt eget varumärke DAX är välkänt inom hälso- och sjukvården sedan mer än 50 år tillbaka. Våra produkter inom byggindustrin, industriell limning och professionell rengöring finns under varumärket Kiilto Pro. Vi säljer och marknadsför även koncernens andra starka varumärken inom hygienområdet, Antibac och Plum samt är distributör av externt ägda välrenommerade varumärket Zendium.

DAX – en ren vana

Vårt eget varumärke DAX är välkänt inom hälso- och sjukvården sedan mer än 40 år tillbaka.

DAX som varumärke introducerades i Sverige på 1970-talet med en serie hygienprodukter för hälso- och sjukvården och det är fortfarande här vi har våra rötter. Långt före svenska folket lärde sig att ”Fluxa”, ”Googla” och ”Tindra” pratade man inom vården om att ”daxa” patienterna, vilket innebar att tvätta sängliggande patienter med DAX Tvättcreme. Idag består sortimentet av hygienprodukter inom kategorierna handdesinfektion, tvålar och krämer.

Välbefinnande börjar med god personlig hygien, och det berör alla varje dag. DAX hygienprodukter är utvecklade av våra experter och testade ihop med våra kunder för att säkerställa att de klarar de högsta professionella kraven. DAX produkter är framtagna för offentlig upphandling och uppfyller t.ex. Upphandlingsmyndighetens krav och stora delar av sortimentet är miljömärkt med Svanen. Produkter framtagna för proffs, men tillgängliga för alla. För just så är det, de flesta har någon gång använt en DAX-produkt på sjukhuset, hos tandläkaren, på förskolan eller på kontorstoaletten – ofta utan att tänka på det. Vår fyrkantiga flaska med röd etikett är dock fortfarande det som många förknippar med handsprit i offentlig miljö.

Genom ett nära samarbete med våra kunder lär vi oss av deras erfarenheter och utmaningar. Det ger oss de insikter vi behöver för att utveckla verkligt genomtänkta lösningar som gör arbetsdagen smidig och trygg. På så sätt minimerar vi risker och ligger steget före.

Odiskutabelt skydd ochkundsäkerhet är ledstjärnan för all vår produktutveckling och med engagemang säkerställer vi våra kunders personliga hygienbehov och strävar efter att göra deras arbetsdag så enkel och säker som möjligt. Vi hjälper våra kunder, och deras kunder, att känna sig trygga och hålla sig friska. ​Att förebygga infektioner är komplext och tekniskt utmanande, men vi gör våra produkter smidiga och enkla att förstå, så att du som användare kan fokusera på det du gör bäst.

Med våra DAX-produkter vill vi skapa en friskare värld och vara det självklara valet av personliga hygienlösningar inom vårt område för att skydda din hälsa och ditt välbefinnande.

Kiilto Pro

Med Kiilto Pro-lösningar kombinerar vi miljöinnovation med ett starkt engagemang för framgångsrika yrkespersoner inom bygg, industri och professionell hygien.

Vår ambition är att erbjuda hållbara lösningar som gör dig framgångsrik. Därför verkar vi lokalt, känner till lokala förhållanden och utvecklar ständigt nya lösningar. För att säkerställa nära samarbete upprätthåller vi produktutveckling och tillverkning i de nordiska länderna.

Kiilto Pro-lösningar är skapade för långvariga relationer där kvalitetsprodukter alltid kombineras med branschspecifika experter som är villiga att gå den extra milen för dig.

Kiilto Pros professionella hygienutbud inkluderar högkvalitativa produkter och lösningar för olika branscher och applikationer som kräver hög hygienstandard. De rengöringsmedel och utrustning som ingår i vårt urval är specifikt utvecklade för professionellt bruk. Förutom vårt Kiilto Pro-utbud av professionella hygienprodukter erbjuder vi också doseringssystem och dispensrar för olika behov.

Kiilto Pro-produkter och tjänster spelar en viktig roll inom olika industriella områden, såsom vidhäftning och brandskydd. Våra lösningar säkerställer genomförandet av de mest krävande tekniska processerna för att säkra produktionskapaciteten. Industriella lim och brandskyddslösningar utvecklas alltid i nära samarbete med kunden.

För byggsektorn erbjuder Kiilto Pro ett brett utbud av produkter för professionell inomhuskonstruktion. Utöver högkvalitativa produkter för olika byggfaser erbjuder vi professionell utbildning och teknisk support baserat på landspecifika krav.

Plum

Vårt danska varumärke Plum är en serie produkter som produceras på vår fabrik i Danmark. Den inkluderar hygien- och första-hjälpen-lösningar för professionellt bruk. Plum är ett mycket erkänt varumärke med över 60 års erfarenhet, särskilt inom hälso- och sjukvården, industri, hantverk och livsmedelsindustrin.

Idag är Plum ett stort produktvarumärke, genom vilket vi erbjuder ett brett utbud av produkter till nästan alla professionella segment i Danmark. Det är känt för effektiva och användarvänliga lösningar för professionell hygien, särskilt med ett brett utbud av handhygienprodukter och doseringslösningar.

Plum erbjuder lösningar som bidrar till en säker och hälsosam arbetsmiljö. Och allt börjar med kunskap. Vi har nära samarbeten med dermatologer, säkerhetsorganisationer och rådgivande organ, och denna kunskap omvandlas till effektiva produkter och lösningar som är tillgängliga och lätta att använda i vardagen. Plum prioriterar hudens krav på milda ingredienser lika högt som produkternas effektivitet, samtidigt som de kontinuerligt utvecklas med hänsyn till miljön och framtida generationer.

En miljöfokus är inneboende i Plum-produkterna, och inte bara kvalitet utan också miljön tas i beaktande i alla processer. Både i produktionen, i själva produkterna, i användningen av de slutliga produkterna och i deras bortskaffande.

Plum är mer än ett varumärke. I slutändan är vårt fokus på användarnas tillfredsställelse. Det är vad vi strävar efter varje dag. Både i de professionella lösningar som Plum erbjuder och i den vägledning som alltid följer med dem.

Antibac

Antibac®, som är vår norska originaldesinfektion, har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1922 när Vinmonopolet (Vinmonopolet) grundades och den enda spriten som såldes under förbudstiden var sprit för hälsosyften. Antibac® har långa traditioner av att vara marknadsledare inom desinfektion i hälso- och sjukvårdssektorn i Norge och har utvecklat en unik expertis inom detta område. Antibac® har sedan länge blivit synonymt med säkerhet och kvalitet och har blivit en naturlig del av vardagen för många vårdpersonal.

Förutom användarvänliga och effektiva lösningar har Antibac®-produkter en mild doft och säkerställer att frekvent användning inte leder till torra händer. Antibac®-desinfektion är utvecklad för att ha största möjliga effekt på bakterier, virus och jäst, samtidigt som den skyddar huden så mycket som möjligt.

Vårt laboratorium har forskat fram en förening som även återfuktar huden utan att göra händerna klibbiga. Konsistensen gör att vätskan är lätt att gnida in, och den når ner i alla veck och hudlinjer. Den unika formulan gör Antibac®-produkterna effektiva och behagliga att använda – ett direkt resultat av vårt laboratoriums forskning om effekterna av olika alkoholblandningar.