Lösningar / Industrilim /

Papper- och förpackningsindustri

Eftersom processerna inom pappers- och kartongtillverkning har höga produktionsvolymer kan processtörningar bli mycket kostsamma.

Papper och kartong levereras vanligtvis som rullar inför bearbetning. Dessa paketeras med ett annat fiberbaserat material. Rullarna kan transporteras sjövägen till andra kontinenter. Varierande luftfuktighet och temperaturer under långa sjöresor ställer höga krav på limmet.

Vid tillverkning av olika fiberbaserade material måste valet av lim även ta hänsyn till slutproduktens krav.

Exempel på våra lösningar för industrilim

Lim för rullomslag

Lim för rullomslag måste vara elastistiskt samtidigt som det skapar stark vidhäftning. Limmer med lägre arbetstemperatur är säkrare, miljövänligare och mindre benägna att leda till ansamling av kalk på limutrustningen. Blått färgämne kan tillsättas i limmet för att underlätta visuell kontroll.

Lim för fiberbaserade laminat

Fiberbaserade laminat används i allt större utsträckning för att ersätta plastfilmer. Beroende på applikationen kan det krävas att limmet är värmebeständigt eller fuktbeständigt.

Lim för mjukpapper

Det behövs flera olika lim vid tillverkning av mjukt papper, från produktionen av pappersröret till vattenlösliga lamineringslim.

Våra varumärken

Produkter

Vad kan vi uppnå tillsammans?

Välkommen till Kiiltos värld

Nyheter