Lösningar / Industrilim /

Tillverkning av wellpapp och kartong

Vid tillverkning av wellpapp är processens tillförlitlighet avgörande. Kiilto’s högkvalitativa och skräddarsydda limningslösningar kommer att säkerställa att processen löper smidigt hela tiden.

De totala produktionsvolymerna är höga vid tillverkning av wellpapp och kartong. Dock kan det vara stor variation i kvantitet mellan olika produktionsbatcher och artiklar. Ett lim måste därför vara mångsidigt, kunna klara olika bearbetningshastigheter, material och speciella krav från slutanvändaren.

Exempel på våra lösningar för industrilim

Lim för kartong

De vanligaste utmaningarna vid sidlimning av kartonger är relaterade till olika barriärer i form av tryck, lack eller annan beläggning. För att limma dessa ytor behövs lim med god vidhäftning till plast.

Lim för wellpapp

Sidlimning av wellpapp är en snabb process, där tiotusentals lådor limmas per timme. Kvalitetskontroll kan förbättras på olika sätt, tex med ”vision”, vilket underlättas genom användning av blå färg eller en ultraviolett markör.

Lim för papperslimning

Att ytbelägga kartong eller wellpapp med papper innebär att man limmar det tryckta papperet på kartongens yta. För att förhindra att pappret skrynklas måste limmet vara snabbverkande och appliceras jämnt. Ett optimerat lim för detta ändamål minskar också risken för att slutprodukten vrider sig och blir skev.

Våra varumärken

Produkter

Vad kan vi uppnå tillsammans?

Välkommen till Kiiltos värld

Nyheter