Kiilto
Lösningar / Professionell hygien /

Foodservice

Inom Foodservice är det viktigt att säkerställa livsmedelssäkerhet och god matkvalitet. Kiilto hjälper dig att se till att hygien och renlighet hanteras på ett korrekt sätt från början till slut. Vi erbjuder inte bara produkter, vi stödjer också våra kunder med tjänster, digitala verktyg och kunnande. Många av våra produkter är miljömärkta med Svanen och produkterna från Kiilto Natura-sortimentet är gjorda av växtbaserade råvaror.

Renlighet är en avgörande del av livsmedelshygien.


Som experter inom renlighet erbjuder vi en omfattande lösning för professionella kök som hjälper dig att hantera renlighet från början till slut. Professionella kök måste säkerställa livsmedelssäkerhet och kvalitet, och renlighet är en avgörande del av detta.

För oss innebär att säkerställa livsmedelssäkerhet att skydda både kundernas hälsa och miljön. Vi nöjer oss inte bara med att uppfylla de reglerande kraven, utan strävar efter att överträffa dem.

Där renlighet möter smak – Kiiltos hygienlösningar för restauranger

Nordisk expertis för hållbar hygien

När våra kunder står inför utmanande situationer, löser vi dem tillsammans. Våra lösningar för livsmedelsservice är utvecklade i och för de nordiska länderna.

En av våra nyheter inom forskning och utveckling är Kiilto Pro Natura-produktserien. Kiilto Pro Natura-produkter är tillverkade av växtbaserade, förnybara och snabbt nedbrytbara ingredienser. Det innebär att de snabbt bryts ner till koldioxid och vatten och inte bildar några persistenta föreningar som kan skada naturen. Vid utvecklingen av Natura-produkterna har hela livscykeln beaktats: råvaror, produktion, användning, bortskaffande och återvinning.

Höga krav ställs inte bara på miljövänlighet utan också på säkerhet och kvalitet. Alla Natura-produkter som är berättigade till Nordiska Svanen-märkning har erhållit detta. Den Nordiska Svanen-märkningen har strikta kriterier, men Natura-serien går ett steg längre: alla Natura-produkter är doftfria. De flesta av dem har också Allergimärket från Finlands Allergi-, Hud- och Astmaförbundet.

Miljöansvar är integrerat i våra processer och kultur, det präglar vårt tänkande och vår bedömning av våra handlingar. Driften för kontinuerlig förbättring syns i våra ansträngningar att använda mer miljövänliga råmaterial, engagera oss mer i den cirkulära ekonomin och använda energi effektivt. Du kan läsa mer i vårt löfte till miljön.

Att ta hand om miljön, ett steg i taget

Genom att fokusera på ärenden som har störst effekt på miljön kan vi göra skillnad. Kom ihåg att varje handling, hur liten den än är, bidrar till välfärden för vår planet. Genom att anta dessa miljövänliga vanor blir du en viktig del av den globala rörelsen mot en hållbar och välmående jord.

Hur man tar hand om miljön samtidigt som man hanterar renlighet:

  • Hållbar konsumtion minskar klimatpåverkan – kom ihåg att följa doseringsanvisningarna för att undvika överkonsumtion av rengöringsmedel.
  • Välj en produkt som har visat sig vara mindre skadlig för miljön. Du kan göra detta genom att föredra produkter som har belönats med det Nordiska Svanen Ecolabel.
  • Observera vattenförbrukningen.
  • Återvinn tomma förpackningar av rengöringsmedel så att materialet kan återanvändas.

Produkter för Foodservice

Handhygien är en del av kvalitativ matlagning

God personlig hygien är alltid viktig att komma ihåg vid hantering av mat. Händerna bör tvättas tillräckligt ofta med tvål. Skyddshandskar kan också användas vid behov, men de måste bytas tillräckligt ofta och alltid när man växlar mellan olika arbetsmoment.

Handhygien i professionella kök

Läs mer

Hygieniska ytor och golv

Hygienen på köksytorna är avgörande för att säkerställa säkerheten hos maten som tillagas i professionella kök. Detta inkluderar noggrann desinfektion mellan olika matberedningar, korrekt användning av köksredskap och lämpliga diskprocedurer.

Var noga med din arbetsstation och dina verktyg. Ta personligt ansvar för att göra köket och maten som förbereds där säker för alla genom att vårda både personlig- och ythygien.

Hygien av köksutrustning

När köksutrustning hålls ren, fungerar den bättre och håller längre. Oavsett om det handlar om att ta bort kalkavlagringar eller säkerställa renheten hos dryckesapparater, har vi ett omfattande utbud av produkter och tjänster för att hjälpa dig.

Fläckfria diskresultat

Renheten av disken är en väsentlig del av kundupplevelsen och påverkar hur kunderna uppfattar den allmänna hygienen. Vi hjälper dig att uppnå fläckfria resultat med effektiva produkter, rätt dosering, en ren diskmaskin och en hög nivå av personlig hygien.

Vi erbjuder hjälp när köket utvecklas och nya lösningar behöver införas, på det mest kostnadseffektiva sättet.

Så väljer du rätt produkt för din diskmaskin

30.01.2023
Läs mer

Fasta rengöringsmedel och säkerhetsförpackningar

Ett annat bevis på våra FoU-insatser är Kiilto Pro Block- och Kiilto Pro Box-systemen. Dessa system har noggrant utformats för att förbättra diskupplevelsen genom att erbjuda ökad bekvämlighet, precision, säkerhet och miljöansvar.

Kiilto Pro Block-systemet, med sin högkoncentrerade formula för fasta rengöringsmedel, har en positiv miljöpåverkan genom minskad förpackning och transport. Systemet levereras med autodoseringsutrustning som installeras av tekniska experter utbildade av Kiilto.

Det slutna systemet och säkerhetsförpackningarna i Kiilto Pro Box-systemet skyddar användaren från direktkontakt med outspädda kemikalier. Det slutna doseringssystemet förbättrar arbetssäkerheten i köksanläggningarna och bidrar till en tryggare arbetsmiljö.

Inbjudande kundmiljöer

När restaurangens publika utrymmen är inbjudande kan gästerna fokusera på att njuta av den utsökta maten och den välkomnande atmosfären. Rena och fräscha offentliga områden bidrar till välbefinnandet för både gäster och personal.

Läs mer