Lösningar / Industrilim /

CLT och limträtillverkning

Bärande träkonstruktioner med rätt utformning och konstruktion håller från en generation till nästa, även under krävande förhållanden. Som kund hos oss får du limlösningar optimerade för din process, samt en högkvalitativ helhetsservice för tillverkning av bärande träkonstruktioner.

Limning av bärande träkonstruktioner är en av de mest krävande formerna av trälimning. Konstruktionerna är designade för att hålla i årtionden. Detta innebär att även det lim som ingår i träkonstruktionen måste stå emot varierande påfrestningarna på grund av säsongsmässiga förändringar.

Våra formaldehydfria produkter hjälper dig att uppnå ett högkvalitativt resultat. Med tester och teknisk support hjälper vi dig att utveckla krävande processer ytterligare.

Exempel på våra lösningar för industrilim

Lim för fingerskarvning

Fingerskarvar för bärande konstruktioner måste starka och hållfasta. Överflödigt lim bör undvikas så att efterföljande hyvling inte påverkas och ger minimalt spill.

Lim för laminering

Vid laminering måste limmet fungera tillförlitligt under alla förhållanden, oavsett förändringar i temperatur eller fuktighet i produktionsmiljön. På grund av den stora storleken på ytorna som ska limmas är det viktigt att optimera appliceringsmängden lim för att undvika att kompromissa med kvaliteten på limmet.

Lim för CLT-element

När efterfrågan på CLT-element växer är det också viktigt att ligga i framkant av utvecklingen när det gäller limkvalitet och effektiviteten i limningsprocesser. Med rätt val av lim kan du också påverka arbetsmomenten som följer efter limningen genom att minimera behovet av att ta bort till exempel överflödigt lim.

Från våra kunder

Trä och lim sammanfogas – Kiilto hjälper till att starta en timmerfabrik

Läs mer

Våra varumärken

Produkter

Vad kan vi uppnå tillsammans?

Välkommen till Kiiltos värld

Nyheter