DAX handkräm

Krämer och lotioner

Frisk hud som hålls i gott skick är bästa möjliga skydd mot patogener

Vårda torr hud

Händerna är bland de delar av kroppen som drabbas mest av torrhet. Huden blir sträv och små, smärtsamma sår kan lätt utvecklas på fingertopparna. Regelbunden återfuktning av huden hjälper till att hålla händerna smidiga och hudens lipidlager skyddas.

Frekvent tvätt av händerna kan torka ut huden, särskilt under vintern. God handhygien – det vill säga noggrann handtvätt och desinfektion – är det mest effektiva sättet att förhindra spridning av olika sjukdomar, vilket innebär att händerna måste tvättas ofta trots att huden kan torka ut.

Många produkter finns tillgängliga för att vårda händerna samtidigt som man tar hänsyn till hudens känslighet. För att tvätta händerna korrekt appliceras först flytande tvål och sedan sköljs händerna och torkas noggrant. När du väljer flytande tvål är det viktigt att välja en produkt som vårdar huden och är så skonsam som möjligt samtidigt som den är effektiv. DAX produkter är utvecklade för proffs som behöver tvätta händerna ofta.

Även när en vårdande tvål används, kan dock upprepad tvätt fortfarande lämna huden torr. Om huden är särskilt uttorkad eller sensibiliserad är ett bra alternativ DAX tvättkräm som har utvecklats för känslig och tunn hud. Gnidning av huden bör undvikas – händerna ska tvättas och torkas försiktigt genom att klappa istället för att gnugga.

Om vatten inte finns tillgängligt kan händerna desinficeras genom att handgnugga eller med en desinfektionsservett. Det är viktigt att ta tillräckligt med tid för att desinficera händerna – de desinficeras först efter att desinfektionsmedlet har torkat helt. För borttagning av synlig smuts rekommenderas alltid att man tvättar händerna med tvål.

Frisk hud skyddar sig mot väderförhållanden och orenheter genom att utveckla ett skyddande och fuktbindande lipidlager på ytan. Efter tvättning av händerna bör de återfuktas, särskilt om de tvättas ofta eller om huden redan är torr. Om huden är irriterad eller särskilt torr bör handkräm klappas på huden istället för att gnugga. De viktigaste egenskaperna hos handkrämer är det hudskydd som tillhandahålls och krämens återfuktande förmåga. Vårdande av huden och regelbunden användning av krämer förebygger också hudproblem.

Doftfria krämer är det säkraste alternativet för alla hudtyper. DAX professionell handcreme fuktkräm är parfymfri och har tilldelats svanen symbol. Om handkrämen på huden orsakar en brännande känsla är detta vanligtvis ett tecken på att hudens yta har brutits och en mer terapeutisk handkräm med högre oljehalt bör användas. Om den brännande känslan kvarstår och huden är irriterad och röd, är det lämpligt att kontakta en hudläkare.

Personlig hygien