Tapetsering

Tänk på följande vid tapetsering

Följ alltid tapettillverkarens anvisningar om uppsättning av tapeten. Med varje rulle följer en etikett med anvisningar. Försäkra dig om att alla rullar har samma batchnummer, eftersom det kan finnas små nyansskillnader i olika tillverkningspartier. Tänk på att i mönstrade tapeter kan mönsterpassningen vara antingen rak eller förskjuten. På mönstrad tapet med rak mönsterpassning återges samma mönster med jämna mellanrum på rullen, medan mönstret på tapet med förskjuten mönsterpassning är förskjutet så att varannan våd är annorlunda.

Kontrollera vådernas rakhet efter hörn.

Säkerställ att den första våden är rak genom att dra en linje med hjälp av vattenpass cirka 55 cm från hörnet, om våden är cirka 53 cm bred. Kontrollera vådernas rakhet efter hörn.

Beroende på tapettypen, applicera klistret eller limmet antingen på tapetens baksida och låt våden vätas eller rolla det direkt på väggen. Sätt tapetvåden på plats och gnid fast den med ett tapetverktyg eller en borste. Torka omedelbart bort överflödigt klister eller lim som eventuellt tränger ut i skarvar. Kapa vådens över- och underkanter med en tapetkniv direkt efter att våden satts upp.