Absolut Company donerar etanol till produktion av handsprit på Kiilto

Absolut Company, som producerar Absolut Vodka, och Kiilto, som producerar handsprit bl.a. under brandet DAX, går samman för att bekämpa coronavirus SARS-CoV-2. Det svenska företaget Absolut Company AB har donerat en betydande mängd etanol till KiiltoClean Ab för att producera mer handdesinfektion till den svenska sjukvårdssektorn.

Sedan utbrottet av coronavirus SARS-CoV-2, har efterfrågan på professionella desinfektionsprodukter och tvål ökat avsevärt. Kiilto har ökat produktionen för att möta efterfrågan, men det har varit svårt att få tag på tillräckligt med råvaran etanol på grund av den extremt stor efterfrågan från alla länder världen över.

– Donationen från The Absolut Company är oerhört värdefull för Kiilto och hjälper oss att hålla tempo i produktionen och inte förlora tid på grund av brist på råmaterial. Det är i svåra tider som det här som vi måste nå ut och hjälpa varandra så mycket som möjligt för att se till att den svenska sjukvårdssektorn har det som behövs för att de ska kunna göra sitt mycket viktiga jobb, säger Patrik Hene, Country Director på KiiltoClean Ab Sverige.

– Det är en betydande mängd etanol som doneras av Absolut Company och Kiilto kommer att donera motsvarande belopp till välgörenhet. Det exakta välgörenhetsmålet har inte valts än, men det kommer att vara ett något som gynnar människor som lider ekonomiskt av den pågående pandemin i Sverige, säger Hene.

Lastbilen lämnade Absolut Company’s fabrik i Åhus på morgonen den 20 mars och anlände till Kiiltos fabrik i Assens, Danmark senare samma dag.

Kiilto tillverkar för närvarande desinfektionsmedel dygnet runt för att tillgodose efterfrågan, men i dagsläget räcker det inte till. Det är viktigt att sjukvårdssektorn får alla desinfektionsprodukter som den behöver och därför prioriterar Kiilto sjukvårdskunder och andra kontraktskunder i detta avseende.

 

For more information, please contact:

Patrik Hene
Country Director
KiiltoClean Ab Sverige
+46 (0)72 225 38 85
patrik.hene@kiilto.com