Förfalskade produkter i omlopp – bör inte användas

Det har kommit till vår kännedom i Finland att det till konsumenter i välgörenhetens namn har sålts en produkt vars namn påminner om namnet på Kiiltos ytdesinfektionsmedel EASYDES avsett för professionellt bruk.

Den angivna tillverkaren är Kiilto Oy, Lempäälä. På etiketten för den förfalskade produkten står det att produkten kan användas för “hygienisk och kirurgisk handtvätt”. Produkten har inte tillverkats av Kiilto och bör under inga omständigheter användas!

Om du stöter på liknande förfalskade produkter, ber vi dig vänligen anmäla dem till vår kundtjänst på adressen asiakaspalvelu@kiilto.com. Vår kundtjänst hjälper gärna till vid oklara situationer och ger råd kring produktsäkerhetsfrågor.

Hur vet jag om en hygienprodukt är förfalskad?

Förpackningen: Även om undantagsförhållandena och den ökade efterfrågan på hygienprodukter förutsätter kreativa lösningar av aktörerna inom industrin t.ex. i fråga om produkternas förpackningsstorlekar, finns det på alla Kiiltos produktförpackningar relevant information och en visuell profil som överensstämmer med varumärket.

Försäljningsplats: Kiiltos professionella hygienprodukter är tillgängliga endast för professionella inom renlighets- och hygienbranschen. Konsumentprodukterna distribueras via handelns centralaffärer och företag. De förfalskade produkter som nu upptäckts har sålts åtminstone i entrén till en dagligvarubutik i Heinola-trakten.

Tillverkare och tillverkningsort: I Finland Kiiltos produkter inom professionell hygien och hemstädning tillverkas inte i Lempäälä, utan i Åbo eller Hankasalmi. Den officiella tillverkaren är KiiltoClean Oy. Kiilto Oy tillverkar bygg- och industriprodukter.

Stavning: skrivfel i etikettexten tyder i allmänhet på förfalskning.

Vi beklagar detta missbruk av varumärket Kiilto och eventuella olägenheter detta kan orsaka. Vi vill betona att orsaken till att produkterna inte ska användas är att det saknas information om produkternas innehåll och eventuella skadeverkningar. Vi undersöker saken och gör allt vi kan för att undvika liknande missbruk i framtiden.  Du kan följa Kiiltos verksamhet under koronapandemin via vårt nyhetsrum och meddelandet som uppdateras löpande på vår webbplats.