Hjälp till sjukvården

Kiilto tar sitt välbeprövade hygienkoncept till sjukvårdsmarknaderna i Skandinavien och Baltikum.

I en tid av global pandemi har det blivit glasklart för alla att renlighet är en kritisk del av patientsäkerhet. Med detta i åtanke utökar Kiilto sitt utbud av högkvalitativa rengörnings- och hygienlösningar till vården i Skandinavien och Baltikum. Kiilto Pro-produkterna är baserade på årtionden av erfarenhet byggd genom nordisk produktutveckling, kundsamarbete och omfattande tester.

Kristiina Helminen, Healthcare Solutions Manager på Kiilto, berättar att företaget just nu är på gång att lansera Kiilto-Pros lösningar för instrumentrengörning och desinfektion av medicinska instrument på den Skandinaviska och Baltiska marknaden.

”Vi har haft det här segmentet i Finland i mer än 50 år och vi är marknadsledare här. Nu tar vi produkterna till Norge, Sverige och Danmark också”, säger hon.

Känner till branschen

Kiilto Pro-lösningarna, som lanserades våren 2022, är redo att slå igenom stort i hela Skandinavien och Baltikum, tror Helminen.

”Vi kommer ut med rätt produkter, expertis och support, från början till slut.”

Enligt Helminen har Kiilto lång erfarenhet av sjukvårdskunnande och innovation: ”Till exempel har vår FoU i Finland fokuserat mycket starkt på dessa frågor under en lång tid nu.”

Helminen påpekar att utvecklingsarbetet är ett långsiktigt samarbete med yrkesverksamma inom olika branscher, vilket kräver att man ständigt följer utvecklingen i området.

”De senaste åren har miljöfrågorna spelat en betydande roll i produktutvecklingen och Kiilto vill vara marknadsledande inom utveckling av miljövänliga produkter.”

Hygien-ABC

I Sverige kommer man att erbjuda hälso- och sjukvården helhetslösningar inom handhygien, personlig hygien, miljörening och instrumentrengörning.

Martin Adolfsson, försäljningschef, säger att Kiiltos hälsokoncept i Sverige fortfarande är i uppstartsfasen men att det går framåt: ”Den kortsiktiga uppgiften är att slutföra den initiala produktportföljen, inklusive nödvändiga produktregistreringar och förpackningsanpassningar”, säger han.

     ”I nästa steg planerar vi på Kiilto att utöka produktsortimentet med nya hygienlösningar. Detta kommer att göra det möjligt för våra kunder att uppnå en högre nivå av hygien och samtidigt minska miljöpåverkan och kostnader.”

Hållbara lösningar, pålitlig partner

När det gäller miljöhänsyn betonar Kiilto vikten av ekologiska faktorer, särskilt när det kommer till den utbredda användningen av desinfektionsmedel och rengöringsmedel som är så vanligt i den nuvarande situationen med covid.

Enligt Adolfsson vill Kiilto framför allt vara en pålitlig och professionell partner för sjukvården i Sverige och dess anställda.

     ”Vi vill vara en partner som inte bara erbjuder traditionella produkter av hög kvalitet till ett rimligt pris, utan också erbjuda innovativa och individuella lösningar för våra kunder.