Kiilto svarar på den stigande efterfrågan genom att starta produktion av handdesinfektionsprodukter även i Hankasalmi

Coronaviruspandemin har mångdubblat efterfrågan på produkter för handdesinficering både bland konsumenter och i branscher där hygienen är avgörande. I Finland har Kiiltos handdesinficeringsprodukter Erisan- och Erisan Pro-desinfektionsmedel hittills tillverkats endast i Åbo, medan produktionen i Hankasalmi har varit inriktad på Kiiltos produkter för hemrengöring. 

Kiilto har effektiviserat produktionen på många sätt under årets början för att på bästa sätt svara på den nya situationen, bland annat genom att rekrytera fler produktionsmedarbetare till Åbo och övergå till produktion dygnet runt i Åbo.

Tack vare effektiviseringsåtgärderna är produktionen nu beroende på produktgrupp 5–10 gånger större än tidigare. Produktgrupper prioriteras enligt situationen och de produkter som kunderna efterfrågar mest har prioriterats i produktionen. På grund av den höga efterfrågan har hälsovården och andra avtalskunder haft företräde när det gäller produkternas tillgänglighet.

I Hankasalmi har man snabbt genomfört de förändringar som krävs för att påbörja tillverkningen av handdesinfektionsmedel även där. Planen är att starta tillverkningen redan denna vecka.

”Bollen sattes i rullning för ungefär en vecka sedan och vi har genomfört förändringar i snabb takt. Vi har flyttat råvaror från Åbo och redan på torsdag kommer vi att kunna börja tillverka produkterna”, säger Kiiltos produktionschef Anssi Manninen.

Mer information:
Anssi Manninen
Produktionschef, Kiilto
anssi.manninen@kiilto.com
+358 40 530 5416