KiiltoClean Group utser Aki Jääskeläinen till VD: ”Jag ser fram emot att få leda ett företag som jag betraktar som en ledare på miljöfronten.”

Jääskeläinen har en omfattande bakgrund inom ledarskap och företagsledning på den nordiska och baltiska marknaden. Hans utnämning kommer att träda i kraft den 8 januari 2024. KiiltoClean Group är en del av Kiilto Group och utvecklar och tillverkar hygien- och rengöringsprodukter för företag och konsumenter.

Aki Jääskeläinen kommer till Kiilto från IF P&C Insurance Ltd. där han hade internationella poster relaterade till strategisk ledning, affärsutveckling, försäljnings- och tjänsteutveckling, samt företagsstyrning. Den nuvarande VD:n Kari Laakso har bestämt sig för att söka nya utmaningar utanför Kiilto i januari 2024 efter att ha lämnat över sina uppgifter till Jääskeläinen.

"Vi är väldigt glada över att välkomna Aki till Kiilto. Han har gedigen erfarenhet av att utveckla och genomföra internationella tillväxtstrategier och delar vår passion för att skapa ledarskap inom miljöområdet och branschens bästa kundupplevelse", säger Erkki Solja, styrelseordförande för Kiilto Family Group.

"Kunden är och kommer att förbli i centrum för allt Kiilto gör. För mig är nära samarbete, förståelse för kundernas behov och att skapa hållbara produkter och värdefulla lösningar för alla våra kunder en ständig resa som vi alla brinner för", säger Jääskeläinen. "Kiiltos vision för 2080 och framåt säkerställer att resan fortsätter. "Jag ser fram emot att leda ett företag som jag betraktar som en ledare på miljöfronten."

I egenskap av ledare lägger Jääskeläinen stor vikt vid människor, kultur och kontinuerlig förbättring. ”Jag är otroligt entusiastisk över min kommande roll och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans. Kiilto har mycket starka gemensamma värderingar och en tydlig strategi för framtiden. Tillsammans med extremt professionella och engagerade medarbetare ger det en stabil grund för framtiden. Jag ser verkligen fram emot att få vara med på den resan."

Mer information

Ville Solja
Vice styrelseordförande
Kiilto
ville.solja@kiilto.com
+358 50 329 5211

KiiltoClean Group har cirka 350 anställda i Finland, Sverige, Danmark, Norge, Estland, Litauen och Lettland. Kiilto är ett familjeägt företag baserat i Finland med en över hundra år lång historia och en vision som blickar framåt till 2080. Kiilto utvecklar, producerar och marknadsför kemiska industrilösningar inom områdena bygg, industrilim och brandskydd, professionell hygien och konsumentvaror. De grundläggande principerna för Kiiltos verksamhet är miljömässigt ledarskap, närhet och engagemang för framtiden. Kiiltos verksamhet sträcker sig över 9 länder och har cirka 800 anställda. År 2022 uppgick koncernens nettoomsättning till 260 M€. www.kiilto.se