Lösningar för metallindustrins tvättar, maskinbearbetning och underhåll

Tvätt och rengöring inom metallindustrin

Kiilto har lösningarna för processtvätt och -rengöringar inom metallindustrin. Tvätten fulländar styckets kvalitet och renhet, minskar produktens korrosionsrisk och ger produkten en längre livslängd. Hos oss får du högklassiga strål- och kammartvättmedel för borttagning av olje- och fettbaserad smuts. Inom yttvätt i metallindustrin finns oräkneliga tvättobjekt och smutstyper. Industriella tvättmedel är starka koncentrat framtagna för professionell användning som är effektiva även på svår smuts. När medlen används enligt bruksanvisningen är de trygga även för materialet som tvättas.

Maskinbearbetande metallindustri

Kiiltos bearbetningsvätskor har utmärkta smörj- och kylegenskaper, goda antikorrosionsegenskaper och en hög mikrobiologisk hållbarhet. Produkterna ger en lång livslängd för verktygen och ett bra bearbetningsresultat. Vår totallösning innefattar ett stort urval av de kemikalier som behövs för metallbearbetning och produkter för personhygien. Hos oss får du även produkterna för kontroll av bearbetningsvätskans mikrobiologiska aktivitet.

Tekniska aerosoler för underhåll

I vårt produktsortiment finns de vanligaste tekniska aerosolerna för smörjning, rengöring och ytbehandling – för allt från kortvarig smörjning till monteringstillsatser. Kiilto-produkterna säkerställer en avbrottsfri drift av maskinerna. Produkternas kvalitet har testats i flera krävande användningsobjekt inom industrin. Regelbunden och noggrann smörjning samt rengöring ingår i det tekniska underhållet som görs för att skydda objekten och maskinerna och för att ge dem en längre livslängd. Vi har ett stort och mångsidigt utbud av rengöringsmedel och här finns bland annat avfettningsmedel samt rengöringsmedel för elektronik och för glasytor.