Calc off, rengöring

Hemligheten till varma drycker: Rengör rätt och regelbundet

I restauranger och kaféer är en viktig metod för att säkerställa högkvalitativ smak på våra serverade drycker att se till att våra kaffe- och te-maskiner är rena. Lär dig mer om våra enkla riktlinjer som hjälper dig att hålla våra varma dryckesbryggare och termoskannor i bästa möjliga skick.

En kopp för att starta morgonen, en stunds paus mitt på dagen, och en uppfriskande kopp te på eftermiddagen – en varm dryck är en del av många dagliga rutiner. Espressomaskiner, vattenkokare och termosflaskor har en tendens att samla på sig rester och avlagringar som kaffesump, tebeläggningar, missfärgningar, kalk och rost. När dessa samlas kan de påverka smaken på dina drycker. Regelbunden rengöring säkerställer inte bara att dina drycker smakar bäst, utan förlänger också livslängden på dina apparater och deras komponenter. Genom att använda rengöringsprodukter som är anpassade för kaffemaskiner och termosflaskor håller du dina apparater rena och fräscha och förhindrar att smuts samlas upp.

Observera: Kaffebryggare med rengöringsprogram ska rengöras enligt tillverkarens anvisningar.

Avlägsnande av kalk- och rostavlagringar från varm dryckes dispenser 


För att förebygga uppkomsten av avlagringar och upprätthålla utrustningens optimala skick bör du regelbundet utföra avkalkning. Hur ofta avkalkning behövs för din vattenkokare eller termos beror på vattnets hårdhet i din region. Kiilto Pro Off Calc är en mångsidig avlägsnare av avlagringar för professionella kök. Den mjukar upp och effektivt tar bort kalk- och rostavlagringar som, om de samlas, kan hindra enhetens prestanda.

För att avkalka kaffebryggaren häller du rengöringslösning (dosering 50 ml per en halv liter vatten) genom vattenbehållaren. Efter rengöringen sköljer du enheten genom att låta rent vatten rinna igenom bryggaren. Var vänlig och utför minst tre sköljningar för att säkerställa att allt lösningsmedel har sköljts bort. Avslutningsvis är det också bra att diska kannan och filterhållaren.

Tänk även på att rengöra utsidan av din dryckes dispenser


För rengöring av utsidan av din dryckes dispenser, kan du använda en allrengöring och en rengöringstrasa. Till exempel passar Kiilto Pro Superquick Spurt för de flesta ytor, inklusive rostfritt stål, och lämnar inget grumligt eller grått skikt efter sig.

Tips! Du kan även använda desinficerande rengöringsservetter på utsidan om du vill öka hygienen, särskilt under förkylningssäsongen. Se till att servetterna är lämpliga för ytor som kommer i kontakt med livsmedel. Till exempel kan Kiilto Pro Alco-Free WipeDes-servetter användas för att torka av kaffemaskiner och termosar utan risk för rester på ytan.


Varje kopp är en smakfull upplevelse


Kiilto Pro Coffex och Kiilto Pro Off Calc utgör ett effektivt team som hjälper dig att hålla din kaffebryggare och termosar i gott skick och dina drycker smakrika. Kom ihåg att förutom rengöring även göra regelbundna kontroller av dina apparater. Genom att regelbundet inspektera dina apparater kan du upptäcka fel som påverkar enhetens funktion och dryckernas kvalitet i ett tidigt skede.