Lösningar / Hälso- och sjukvård /

Personlig hygien

God personlig hygien skyddar patienter samt vårdpersonal, liksom förhindrar spridningen av infektioner.

Handtvätt och desinfektion​

Att tvätta och desinficera händerna är avgörande för att undvika smittspridning. Våra handtvättsprodukter är utvecklade för förhållanden där händerna utsätts för mycket påfrestningar i form av fukt flera gånger om dagen. Handdesinfektionsmedel för professionellt bruk måste uppnå hygienisk handdesinfektionsstandard (EN 1500), och minst, ha effekt på höljeförsedda virus, så som t.ex. corona- och säsongsinfluensavirus, enligt EN 14476 standard.

Många av dessa produkter är utvecklade för att användas i vårdmiljöer där det behövs effektivare produkter mot svåra mikrober, så som t.ex. norovirus. I produktutvecklingen har särskild vikt lagts på att bevara fuktbalansen i huden, just för att undvika torra händer.

Hudtvätt och desinfektion

​Våra lösningar för tvätt och desinficering av hud innefattar både vanlig kroppstvätt samt förbehandlingar inför kirurgiska ingrepp. Etanolbaserade, lättanvända desinfektionsmedel, avsedda för både små och stora operationer.

Huddesinfektionsmedel testats för att visa att de ger en minskning av mikrobiologisk aktivitet i hudfloran, i enlighet med EN 12791, som är standarden för kirurgiska handdesinfektionsmedel,

Hud- och ansiktsvård​

En hälsosam hud skyddar mot patogener. Vårt mångsidiga sortiment av lotioner, fuktkrämer, bas- och feta krämer täcker behov för olika årstider såväl som för olika hudtyper. De följer kosmetiska reglerverk och har genomgått obligatoriska tester för att säkerställa att de är lämpliga för användning i vårdmiljö.

Våra hudvårdsalternativ som är utvecklade för hälso- och sjukvården är vanligtvis oparfymerade och lämpliga för känslig hud. Svanenmärkningen visar också att våra produkter är miljömässigt hållbara.

Hårtvätt​

Våra hårtvättsprodukter som är utvecklade för professionellt bruk är idealiska för personalomklädningsrum och lokaler där besökare och patienter tillbringar mycket tid.

​Schampo rengör och fräschar upp håret, medan balsam återfuktar efter tvätt och motverkar att håret blir elektriskt.