Testvinnaren KeraSafe+ för enkel plattsättning utan spill

För plattsättaren Sandra Dahlberg är Kiiltos produkter en självklarhet. KeraSafe+ tätskiktssystem sitter nu tryggt på plats bakom kakel och plattor i det nybyggda fritidshuset i Idre.

Nybygget av ett fritidshus i Idre befinner sig nu i slutspurten. För ytskikten i huset står Miljönären för. Företaget, specialiserat på just ytskikt, har verksamhet i Dalarna, Gästrikland, Jämtland och Värmland. På plats i Idre har plattsättaren Sandra Dahlberg från Miljönären jobbat. 

 – I just det här huset har vi gjort badrum, bastu, teknikrum samt en mindre toalett. Och Kiilto har självklart varit med hela vägen. Jag väljer helst Kiilto i mina projekt, ett jättebra system när man arbetar med plattsättning och ytskikt. Det gör jobbet enklare, säger Sandra.

Bakom all plattsättning i huset i Idre sitter tätskiktsfolien KeraSafe+. Folien är mycket elastisk och hållbar med hög spricköverbyggande förmåga. När folien limmas med M1000 ECO behövs heller ingen primer. 

– För mig är det viktigt att det ser snyggt ut hela vägen. Även bakom plattorna. Med ett tvåkomponentslim behöver du blanda på plats och försegla alla skarvar. Det blir kladdigt och stökigt, både för mig och kund. Det undviker jag helt med Kiiltos produkter, berättar Sandra. 

Mindre spill 

Sandra förklarar att det även blir mindre spill med Kiiltos system. Det färdiga enkomponentslimmet KeraSeal är enkelt använda – till allra sista droppen. 

– Om jag behöver laga en liten skada eller liknande är det bara att öppna burken och sätta igång. Och det blir heller inget lim kvar som torkar och måste slängas. Det är bara att knäppa på locket igen så håller det. Smart och enkelt med hög kvalitet, säger Sandra Dahlberg. 

– Jag har jobbat med Kiilto länge och kommer att fortsätta med det. Kommunikationen funkar alltid väldigt bra, om det skulle vara något är kunniga svar bara ett samtal bort, konstaterar Sandra. 

Ett kvitto på hög kvalitet

På andra sidan luren finns ofta regionsansvariga säljaren Kenneth Larsson. Med sin nära kundkontakt har han under åren bollat och löst många utmaningar under byggprocessen. 

– I och med att vi själva producerar folien kan vi helt styra kvaliteten. Vi kontrollerar och skruvar på detaljerna så slutprodukten blir precis som vi vill ha den. Och det har givit resultat. Flera år i rad har KeraSafe+ passerat de tuffa testerna av Länsförsäkringar och Byggkeramikrådet, helt utan anmärkningar. Det är ett kvitto på den höga kvaliteten, förklarar Kenneth. 

Länsförsäkringars tester av tätskiktssystemen på marknaden motsvarar 30 års användning av ett kaklat badrum. Enligt siffror från Länsförsäkringar anmäls det in årligen 80 000 vattenskador i svenska hem, där 15 procent av skadorna beror på läckage i tätskikten. Skador som är kostsamma, både för plånbok och miljö. Kiilto KeraSafe+ tätskiktssystem är det enda på marknaden som har klarat de fyra senaste testerna helt utan anmärkningar. Läs mer om KeraSafe+ här.

Vill du veta mer om Kiiltos produkter är du varmt välkommen att kontakta en av våra säljare.