Vi söker efter en Account Manager till Professionell Hygien

Vi söker efter en Account Manager till vårt härliga team inom professionell hygien. Har du erfarenhet av en liknande position som säljare eller bakgrund inom vården så kan detta vara en roll för dig.    

Kiilto är ett familjeägt företag från Finland, etablerat år 1919. Vi har en uttalad vision fram till år 2080 som är baserad på miljöledarskap, närhet och engagemang för framtiden. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför kemiska produkter med tillhörande tjänster inom fyra affärsområden: professionell hygien, bygg, industrilim & flamskydd samt konsumenthygien. Vi verkar i 9 länder runt Östersjön och har cirka 800 anställda. 2022 omsatte Kiiltokoncernen ca 260 M€. Huvudkontoret för Kiilto Professionell Hygien i Sverige ligger i Malmö och vi marknadsför varumärkena Kiilto Pro och DAX. www.kiilto.se

Om rollen 

Vill du arbeta för ett innovativt och nytänkande bolag inom professionell hygien? Brinner du liksom vi för miljöledarskap och att skapa kundvärde med hjälp av riktigt bra kvalitetsprodukter och hjälpa kunden lösa sina dagliga utmaningar? Har du hög social kompetens, gott affärsmannaskap och trivs bäst med att vara ute hos kund? Då kan du vara den vi söker! Som Account Manager får du ett strategiskt ansvar för ett antal kunder inom Hygienområdet. Du ansvarar för hela säljprocessen, från kundmöte och offert till pris- och avtalsförhandling. Som Account Manager ingår du i ett tight team om fem Key Account Managers/Account Managers och deltar aktivt i att driva bolagets försäljning framåt på ett tydligt sätt. Rapportering sker till Alexander Carr, Försäljningschef Sverige. Alexanders ledarskap präglas av närvaro, humor, engagemang och entreprenörskap. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vara kundens första kontaktpunkt på tilldelade konton inom främst sjukvård, tandvård och återförsäljare
  • Delta och vara Kiiltos ansikte utåt på mässor och andra event. 
  • Utveckla och implementera årliga kundplaner
  • Utbilda kunder och slutanvändare i Kiiltos produkter och lösningar
  • Skapa handlingsplaner baserade på kundernas behov och Kiiltos strategi
  • Implementera prisstrategi

Erfarenhet och kompetens 

Vi söker dig med några års erfarenhet och säljkompetens inom B2B alternativt en bakgrund inom sjukvården och en stark vilja att omvandla dina erfarenheter till konsultativ försäljning. Du har förhandlingsvana och ett väl utvecklat strategiskt tänkande. Du trivs med att vara ute på fältet, är deltagande och har ett starkt eget driv samt förmåga att skapa relationer på alla nivåer. Vidare är du analytisk och kommunikativ och har en bred affärsmässig förståelse. Ledord som kännetecknar dig är engagerad, prestigelös och lösningsorienterad samt att du drivs av att göra skillnad på riktigt.

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning samt erfarenhet från hygienområdet. Erfarenhet av offentlig upphandling är ett stort plus. Du behärskar MS Office, framförallt Excel, har erfarenhet av att jobba med CRM-system, samt talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska. 

Ett företag som gör skillnad! 

Vår arbetsmiljö präglas av öppenhet, närhet till våra ledare och en rak och ärlig kommunikation. Vi uppmuntrar till kontinuerligt lärande och värnar om våra anställda. Vi arbetar nära våra kunder och sätter dem i fokus, och satsar även på våra medarbetares hälsa och vår gemensamma arbetsmiljö. Vi förser sjukvården med hållbara produkter och visar starkt miljöledarskap. Hos oss gör du skillnad!

På Kiilto får du möjlighet att jobba tillsammans med högt kompetenta, engagerade och genuint trevliga (och roliga!) människor som trivs med att arbeta i en innovativ organisation med stark kultur och tydliga hållbarhetsmål. Vi erbjuder ett dynamiskt och stimulerande arbete och strävar ständigt efter att skapa bra teamwork och ett närvarande och gott ledarskap – vilket återspeglas i imponerande resultat från vår senaste medarbetarundersökning. 

Övrigt

Tjänsten innebär mycket arbete ute på fältet och det förutsätter att du har möjlighet att vara på resande fot flera dagar i veckan. Du kommer utgå hemifrån, men vi ser gärna att du är bosatt i mellersta eller södra Sverige och därmed har möjlighet att regelbundet besöka koncernens kontor i Malmö eller Täby.

Ansökan

Vill du få möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet hos oss på Kiilto – vänligen ansök senast 19 november 2023 här! Vi kommer behandla inkomna ansökningar löpande. Har du frågor eller funderingar om rollen är du varmt välkommen att kontakta Alexander Carr på nummer 070 268 12 25.

Vi har valt att själva hantera hela rekryteringsprocessen i detta fall och undanber oss därför vänligt att bli kontaktade av externa leverantörer av rekryteringstjänster.