Vi söker efter en HR Chef till Malmö eller Örnsköldsvik

Kiilto är ett familjeägt företag från Finland, etablerat år 1919. Vi har en uttalad vision fram till år 2080 som är baserad på miljöledarskap, närhet och engagemang för framtiden. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför kemiska produkter med tillhörande tjänster inom fyra affärsområden: bygg, industrilim och flamskydd, professionell hygien samt konsument hygien. Vi verkar i 9 länder och har cirka 800 anställda. År 2022 uppgick koncernens nettoomsättning till 260 M€. Under 2022 omsatte Kiilto-bolagen i Sverige ca 680 msek och har ca 100 anställda. Läs mer på www.kiilto.se 

För att främja vår tillväxt i Skandinavien söker vi nu efter en

HR Chef

Vi söker dig som vill arbeta både operativt och strategiskt med samtliga HR-frågor i de skandinaviska Kiilto-bolagen och vara med och påverka affären. Vi är rikstäckande i Sverige och rollen är placerad antingen i Örnsköldsvik eller i Malmö (Svedala). 

Vi letar efter en driven, positiv, samarbetsorienterad och affärsinriktad HR-chef med flerårig erfarenhet som HR-ansvarig eller liknande, gärna från en nordisk miljö. Din roll är att på ett affärsmässigt sätt vara en stödjande funktion till Kiiltos chefer i Sverige, Norge och Danmark. 

Viktiga ansvarsområden

  • ge konsultativt stöd till chefer gällande HR-frågor genom hela medarbetarlivscykeln
  • driva och genomföra utvecklings- och förändringsprocesser
  • tillsammans med dina kollegor i vårt internationella HR-team deltar du i och bidrar till utvecklingsprojekt inom HR samt implementerar och utvecklar globala HR-processer i de bolag du är ansvarig för

Kvalifikationer

  • flerårig erfarenhet av att tidigare ha arbetat som HR-ansvarig i en internationell miljö och kunna hantera tex arbetsrättsliga frågor helt självständigt
  • kandidatexamen inom HR eller annan liknande utbildning
  • goda kunskaper om HR-processer inom t.ex. rekrytering, kompetensutveckling, Compensation & Benefits samt Employer Branding
  • god förmåga att kunna kommunicera och samarbeta på olika nivåer i en organisation

Du är prestigelös och gillar att arbeta självständigt nära affären och driva projekt tex inom Wellbeing och arbetsmiljö. Du trivs med att bygga starka affärsmässiga relationer och samarbetar gärna med avdelningschefer och HR-kollegor inom andra länder där Kiilto verkar. Din kompetens är bred och du gillar att kombinera strategiskt arbete med operativa vardagliga personalfrågor. Du kommunicerar flytande på både svenska och engelska. Du kommer att rapportera till VD i Kiilto Family AB. Ditt arbete kommer att kräva regelbundna resor. 

Vårt erbjudande

Kiiltos arbetsmiljö präglas av öppenhet, en närhet till våra ledare och en rak och ärlig kommunikation. Vi uppmuntrar till kontinuerligt lärande. Vi värnar om våra anställda och erbjuder en härlig arbetsplats med god stämning och högt engagemang. Vi erbjuder också bra förmåner såsom friskvårdsbidrag, hälsofrämjande aktiviteter och ATK. Vi välkomnar initiativ till förbättringar, uppmuntrar självständigt arbete och du får möjlighet arbeta flexibelt utifrån ett nära samarbete med din chef. 

För mer information, vänligen kontakta nuvarande HR Ina Johansson (ina.johansson@kiilto.com) eller VD i Kiilto Family AB Kristina Abrahamsson (kristina.abrahamsson@kiilto.com). Vänligen skicka in din ansökan och CV senast den 14 Maj här. Vi ber också de sökande att reservera 26 och 31 maj 2023 för en eventuell anställningsintervju.

Vi arbetar i enlighet med Kiilto's rutiner för rekryteringsprocesser och kommer att behandla all kommunikation som rör tjänsten med absolut sekretess. Vi kommer att ställa intervjufrågor till några av de sökande via videolänk.