Vi söker efter en Supply Chain Manager till Svedala

Vi söker efter en Supply Chain Manager till vår enhet i Svedala, Skåne. Har du erfarenhet av en liknande position samt intresse för förändringsarbete kan detta vara en roll för dig.   

Kiilto är ett familjeägt företag från Finland, etablerat år 1919. Vi har en uttalad vision fram till år 2080 som är baserad på miljöledarskap, närhet och engagemang för framtiden. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför kemiska produkter med tillhörande tjänster inom fyra affärsområden: bygg, industrilim och flamskydd, professionell hygien samt konsumenthygien. Vi verkar i 9 länder runt Östersjön och har cirka 800 anställda. I Sverige marknadsför vi varumärkena Kiilto Pro och DAX. 

Om rollen

Som Supply Chain Manager inom divisionen Professionell Hygien på Kiilto har du det övergripande ansvaret för Supply Chain-funktionen i Sverige. I ditt ansvarsområde ingår inköp av bland annat råvaror, logistikflöden, produktionsplanering, lagerhantering och hantering av EHS. Vi arbetar i en matris-organisation och du kommer vara en del både av det svenska teamet, men även del av den globala supply chain organisationen. I rollen ingår även personalansvar för sex personer inom produktion och inköp. 

Du kommer att vara medlem av den svenska företagsledningen och rapportera till företagets VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för genomförande av supply chain strategi i Sverige.
 • Utveckla leverantörskedjan i Sverige, aktivt söka efter synergier och best practice.
 • Ansvara för supply chains KPI:er i Sverige; utveckling och uppföljning enligt uppsatta mål.
 • Leda och utveckla teamet baserat på Kiiltos strategi och business best practice. Utveckla personalen med avseende på kompetens, motivation och resultat.  
 • Hantera S&OP-processen ur ett logistikperspektiv. Vara ägare av prognosingången till S&OP-processen globalt.
 • Utveckla och följa upp årliga handlingsplaner baserade på Kiiltos globala och lokala strategier och prioriteringar.
 • Översätta företagets affärsmål till avdelningsmål och individuella mål.
 • Vara kontakten mot och ansvara för tredjepartslogistik
 • Utveckla leverantörskontakter och leverantörsrelationer
 • Hålla ERP-systemet uppdaterat

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har några års erfarenhet av en liknande roll och har goda kunskaper om supply chain, logistik och inköp. Du bör även ha ett stort intresse samt kunskaper i att driva förändringsarbete och systematiskt arbetsmiljöarbete. Viktigt är också att du har några års erfarenhet från en ledande position. 

Vi ser gärna att du har en relevant eftergymnasial utbildning inom supply chain, ekonomi, eller liknande. Flytande kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vi förutsätter också att du har god datorvana och erfarenhet från olika affärssystem. 

Som person är du driven och kan skapa goda relationer självständigt. Vi tror att du har en god ledarförmåga, lätt för att samarbeta med andra och sätter laget framför jaget. Ett analytiskt och strukturerat arbetssätt är en förutsättning för att lyckas i den här rollen. Du trivs i en roll där du får driva förändringsarbete och utveckla andra. Erfarenhet från mindre bolag med bred roll och resultatansvar är meriterande liksom erfarenhet från att arbeta med ISO 9001 och ISO 14001.

En arbetsplats som gör skillnad

Kiilto är ett privatägt finskt familjeföretag och vår arbetsmiljö präglas av öppenhet, närhet till våra ledare och en rak och ärlig kommunikation. Vi uppmuntrar till kontinuerligt lärande. Vi värnar om våra anställda och erbjuder även följande:

 • En platt organisation där du kan komma med initiativ till förbättringar och du får möjlighet att lägga upp ditt arbete själv och arbeta flexibelt utifrån ett nära samarbete med din chef.
 • Duktiga och intresserade ledare, vilket visas i våra årliga medarbetarundersökningar 
 • Vi är seriösa när det gäller friskvård och arbetsmiljö. Vi har ett generöst friskvårdsbidrag och erbjuder hälsoundersökningar och aktiviteter som främjar ett sunt arbetsliv.
 • Du har tillgång till en tidsbank om 58 timmar årligen, vilket innebär balans mellan arbete och familj. 
 • Personlig utveckling är självklart hos oss. Årligen har du Målsamtal och Leading och development samtal där en personlig utvecklingsplan sätts upp. Det kan vara allt från att delta i globala projekt till att genomföra olika förbättringsförslag. Du kan vara med och påverka.
 • Trygghet, hos oss har du Tjänstepension vilket innebär att vi sätter av 4,5% i extra pension varje månad. Vi erbjuder även föräldratillägg om du får barn och andra försäkringar om det skulle hända dig något.  

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan med CV och kort personligt brev till oss senast 2:a april här, men ansök gärna så snart som möjligt då urval kommer göras löpande. Hittar vi rätt kandidat kan ansökan stängas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Robin Ambré på robin.ambre@kiilto.com