Diskmaskin kiilto

Daglig rengöring av diskmaskin

En ordentligt rengjord diskmaskin säkerställer skinande ren disk.

En ordentligt rengjord diskmaskin säkerställer skinande ren disk. I storkök rengörs diskmaskiner dagligen med ett allrengöringsmedel som Kiilto Pro Plusclean, som är utvecklat för professionella kök. En lämplig rengöringsmetod väljs beroende på användningsfrekvens, diskprogram och diskmaskinstyp. Läs diskmaskinens instruktioner före användning och följ tillverkarens rengöringsinstruktioner.

Nedan följer allmänna instruktioner för daglig rengöring av diskmaskiner, oavsett modell:

  1. Förbered en dos av Kiilto Plusclean enligt doseringsanvisningarna.
  2. Stäng av strömmen och töm maskinen på vatten.
  3. Ta bort filter och eventuella skydd.
  4. Använd lösningen för att rengöra de inre ytorna och de borttagna delarna av diskmaskinen. Skölj med rinnande vatten.
  5. Lämna luckan öppen medans inre ytor och borttagna delar torkar.
  6. Använd en trasa fuktad med lösningen för att torka av diskmaskinens yttre ytor.
  7. Se till att diskutrymmet även i övrigt är rent. Tvätta de omgivande golven dagligen och rengör alla bänkar enligt kökets städplan.

Innan du använder diskmaskinen, se till att maskinen är ren och att de borttagna delarna är på plats. Kontrollera att det finns tillräckligt med tvättmedel och sköljmedel. Den dagliga rengöringen av diskmaskiner blir enklare om du tar bort lös smuts, förrengör disken och redskapen med ljummet vatten och placerar dem korrekt i korgen.

Diskmaskinens vatten kan bytas ut mitt under arbetsdagen, till och med mer än en gång vid behov. Om mängden smuts blir för stor kommer maskinen inte att kunna rengöra disken ordentligt. För att förbättra ergonomin kan du använda en långskaftad borste när du rengör diskmaskinen.