Luktborttagning och neutralisering

Luktborttagning och Neutralisering

Luktborttagning och neutralisering

Ämnen utvecklade för att ta bort och neutralisera lukt används för att minska obehagliga lukter i olika professionella miljöer, såsom äldreboenden, förskolor och kontor. De kan användas för att förbättra bekvämligheten i lokalerna för både besökare och personal.

Luktborttagnings- och neutraliseringsprodukter är nödvändiga i många miljöer där luktproblem kan påverka bekvämligheten i lokalerna. Obehagliga lukter kan uppstå både inomhus och utomhus, som i toaletter, vänthallar, kollektivtrafik, korridorer, parkeringshus och sopstationer.

I professionella miljöer är det viktigt att använda säkra och effektiva produkter som inte är för överväldigande i doften.

Parfymerade eller oparfymerade luftfräschare?

Den kanske mest välbekanta produkten för luktförbättring är ofta parfymerad och antingen i aerosolflaska eller sprayflaska. I Kiiltos sortiment finns bland annat Kiilto Pro Spring Garden Air freshener och Kiilto Pro Fresh Mint air freshener som både säljs i en 500 ml sprayflaska av 100% återvunnen plast.

På sjukhus och andra offentliga lokaler är det viktigt att använda en oparfymerad luftfräschare för att undvika att orsaka onödig irritation eller allergiska reaktioner hos patienter, personal eller besökare. Doftfria Kiilto Pro Odent Air Freshener är ett skonsamt sätt att neutralisera lukter utan att lämna extra kvardröjande dofter i rummet. Produkten lämpar sig även för förskolor och andra miljöer där syftet är att ta bort dålig lukt utan att tillsätta parfym.

Biologiska luktborttagningsmedel baserade på mikrober

Produkter designade för långvarig luktborttagning finns också tillgängliga för professionellt bruk. Kiilto Pro Odor Stop innehåller säkra mikrober som förstör olika organiska luktframkallande ämnen. På grund av typen av bakteriesporer som finns i produkten börjar den luktborttagande effekten 12 timmar efter användning. När du upprepar behandlingen regelbundet tar produkten bort lukter med långvarig effekt.

Många rengöringsmedel utvecklade för professionellt bruk innehåller, förutom tvättingredienserna, även en luktätare, som hjälper till att lämna de rengjorda ytorna fräscha. Kiilto Pro Biorine, utvecklat för rengöring av toaletter, är ett rengöringsmedel innehållande probiotika, som effektivt tar bort lukten av till exempel urin, avföring, svett och kräks.

Renlighet är dock det bästa luktborttagningsmedlet. När smuts, avlagringar, skräp och andra föroreningar regelbundet avlägsnas med lämpliga rengöringsmedel och verktyg, avlägsnas vanligtvis även obehagliga lukter.

Vill du höra mer om våra lösningar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för professionell städning (vi lovar: inget skräp, bara rena grejer).