Tips för effektiv städning av uteserveringar och kiosker

När sommaren närmar sig fylls uteserveringar och kiosker av kunder som vill njuta av solsken och utsökt mat. God hygien bidrar till att du erbjuder dina kunder en bekymmersfri matupplevelse även utomhus. Se våra tips för en ren sommarsäsong!

Under sommarsäsongen fylls uteserveringar med kunder och kön till glasskiosken syns på långt håll. Personalen jobbar mitt i vimlet och ska förutom att servera kunderna även se till att det är rent runt omkring. Att rengöra restaurangens uteservering, gatukök eller kiosk går snabbt när rätt rengöringsmedel och verktyg används.

Hushållsrengöringsprodukter från Kiilto Pro rengör effektivt smuts, fett och pollen även utomhus. Städinstruktioner för kiosken och andra sommarmatställen hjälper dig och din personal att upprätthålla hygienen och säkerställa en ren och säker uteservering.

Städinstruktioner för uteserveringen, gatuköket eller kiosken


Användbara rengöringsprodukter gör rengöringen snabb och enkel

Med sommarmånaderna i full gång är det viktigt att se till att din personal har tid att fokusera på att servera dina kunder smidigt. Särskilt i små kiosker/gatukök bör du föredra snabba rengöringsprodukter som är färdiga att använda utan utspädning. Detta förbättrar också arbetssäkerheten, eftersom anställda inte behöver hantera koncentrerade medel i trånga utrymmen.

Med flerfunktionsrengöringsprodukter kan du hålla antalet rengöringsmedelsförpackningar till ett minimum och rengöringen är enkel. Genom att välja Kiilto Pro Superquick Spurt universalrengöring kan du till exempel använda en produkt för att rengöra försäljningsytor, bord och stolar samt glas och displayer. Om det även är nödvändigt att handtvätta under utomhusförhållanden är Kiilto Pro Neutra L en milt doftande produkt som inte bara kan torka av vattentåliga ytor utan även diska och rena glasskulor.

Kom ihåg att desinficera ytor


Det är en bra idé att ofta desinficera beröringsytor som betalterminaler, dörrhandtag och andra kontaktytor även utomhus för att förhindra smittspridning. Vårt sortiment innehåller produkter som du kan använda för att rengöra och desinficera ytor på en gång. Luktfri och effektiv, Kiilto Pro Antibact är lämplig för att desinficera alla typer av ytor. Om du letar efter en färdig-att- använda produkt behöver Kiilto Pro Easydes Spray inte spädas i förväg. Ytor i kontakt med mat, såsom skärbrädor, bör torkas av med en handduk fuktad med vatten.

Investera i högkvalitativa rengöringsprodukter


Att torka av bord och stolar är en del av vardagen, men glöm inte andra ytor. När glas och displayer städas regelbundet kan glass och andra delikatesser prydligt visas upp. Sopa också löst skräp dagligen eller vid behov.

Var uppmärksam på händerna – både dina egna och dina kunders


God personlig hygien är viktigt att alltid komma ihåg när du hanterar mat. Händerna ska tvättas ofta och desinficeras vid behov. Engångshandskar kan också användas. Byt handskar tillräckligt ofta och alltid när du går från en arbetsuppgift till en annan.

Det rekommenderas också att ge kunderna möjlighet att desinficera sina händer. När du har handsprit tillgängligt vid kassan kan kunden desinficera sina händer innan de konsumerar maten, glassen eller annan produkt. Kom också ihåg att frisk hud är det bästa skyddet mot virus. Att återfukta dina händer hjälper till att hålla huden intakt och bekämpa patogener även på sommaren.

Effektivisera renlighet och hygien


För att säkerställa en trevlig upplevelse för kunder och skapa en smidig övergång till kommande arbetspass är det viktigt att alla medarbetare är medvetna om de rätta åtgärderna för renlighet och hygien. Genom att tillhandahålla tydliga städanvisningar kan du ge ditt team det stöd de behöver för att utföra sina uppgifter effektivt.