Probiotisk rengöring

Med hjälp av probiotiska rengöringsmedel uppnås en dubbel effekt: de smutsavlägsnande ingredienserna fungerar omedelbart och probiotika förblir för att rengöra på lång sikt.

Vår miljö är full av liv osynligt för mänskliga ögon – olika mikrober finns nästan överallt. Vi strävar efter att minska skadliga mikrober genom att rengöra ytor. Fördelaktiga mikrober, som probiotika i Kiilto Pro-produkter, bidrar till att upprätthålla hälsosamma förhållanden. Detta är också hur de fungerar som en del av rengöringsmedel. Rengöringslösningar med mikrober drar nytta av förmågan hos levande mikrober att producera enzymer som bryter ner smuts och utnyttjar resultatet i deras ämnesomsättning.

Vad är mikrober??

Vår miljö, vare sig det är naturen eller ytor på våra anläggningar, är full av mikrober eller mikroorganismer som är osynliga för blotta ögat. Dessa mikroorganismer inkluderar bakterier, virus och svampar. Mikrober är mycket anpassningsbara och har blygsamma näringsbehov.

Probiotika är levande mikrober som är harmlösa för människor och miljön. Vanligtvis innehåller probiotiska rengöringsprodukter sporer av Bacillus – släktet eftersom det naturligt förekommer. Liknande probiotiska mikrober har i årtionden använts brett inom livsmedelsindustrin, produktion av råvaror, alternativ hälsovård och produktion av medicinska ämnen och industriella enzymer.

Fördelar med probiotisk rengöring

Probiotisk rengöring utmärker sig från konventionella rengöringsmedel genom att inte bara rengöra ytor utan även introducera fördelaktiga mikrober på ytan. Dessa mikrober finns kvar på behandlade ytor och konsumerar aktivt smuts och odörer även mellan rengöringssessioner. Genom sina naturliga enzymatiska processer bryter dessa probiotika ner smuts i mindre partiklar, vilket förbättrar deras effektivitet vid efterföljande rengöringsinsatser.

Den långsiktiga framgången med probiotisk rengöring beror på tillväxten av hjälpsamma mikrober på ytor, gradvis ersättande av skadliga, inklusive patogener. Att förflytta skadliga mikrober är avgörande för att minska spridningen av sjukdomar. Dessutom bidrar den enzymatiska nedbrytningen av smuts av probiotika inte bara till dess effektiva borttagning under rengöring utan främjar också en hälsosammare livs- eller arbetsmiljö genom att minska förekomsten av skadliga mikrober.

Friskare lokaler

Regelbunden användning av probiotiska rengöringsmedel resulterar i säkrare ytor där probiotiska mikrober tar plats från skadliga mikroorganismer, såsom patogener.

Borttagning av biofilm

Probiotiska bakterier konsumerar organisk smuts, försvagar befintliga biofilmer och förhindrar bildandet av nya. Detta hjälper även med odöravlägsnande. Dessutom orsakar de slutliga produkterna inga odörer.

Svanenmärkt

Ecolabel ställer strikta kriterier för probiotiska rengöringsmedel: produkter som innehåller mikroorganismer ska uppvisa överlägsen rengöringsprestanda utöver de allmänna rengöringskraven.

Lär dig hur probiotiska rengöringsmedel fungerar

Probiotiska rengöringsprodukter från Kiilto Pro innehåller sporer av icke-skadliga bakterier som naturligt förekommer i vår miljö. Sporerna förblir på ytan långt efter rengöringen och förblir livskraftiga samt aktiveras i närvaro av smuts, vilket ger långsiktiga rengöringsfördelar.


En annan syn på daglig rengöring

Probiotiska rengöringsmedel erbjuder en långvarig förbättring av renlighets- och hygiennivån. Metoden tar inte bara bort smuts och skadliga mikrober (patogener) utan minskar också utrymmet för skadliga mikrober. Probiotika förblir effektiva under lång tid mellan rengöringar.

Probiotiska produkter kan användas precis som deras icke-probiotiska motsvarigheter normalt används. Se varje produkts bruksanvisning för vägledning. Probiotiska Kiilto Pro-produkter är säkra för användaren och de rengjorda ytorna.

Probiotiska rengöringsmedel fungerar särskilt bra i offentliga utrymmen, där regelbunden användning av probiotiska rengöringsmedel kan omvandla den mikrobiella populationen som växer på ytor till en stabil mikrobiota som är säker för hälsa och miljö, och tar plats från patogener. Skolor, förskolor, pausrum, hotell, restauranger, bensinstationer, allmänna toaletter, äldreboenden och sjukhus är perfekta platser för att utnyttja kraften hos probiotika.

1. De probiotiska mikroberna producerar olika typer av enzymer.
2. Dessa enzymer bryter sedan ner organisk smuts på ytor
3. De nedbrutna jordmolekylerna har blivit mindre och är lättare att rengöra vid nästa rengöring av ytan.
4. In addition, the enzymatic process breaking down the dirt enhances the probiotics’ ability to consume the dirt molecules.

Kiilto Pro Universal Probio & Svanenmärkning

Den senaste tillskottet till Kiilto Pros probiotiska produkter, Kiilto Pro Universal Probio, är en av de första professionella probiotiska rengöringsmedlen på marknaden och är även certifierad med det nordiska svanmärket.

Kriterierna för märket fastställer att produkter som innehåller mikroorganismer ska uppvisa överlägsen rengöringsprestanda utöver de allmänna rengöringskraven. Dessutom krävs det att probiotiska mikroorganismer i rengöringsmedlet bevisligen är säkra, naturligt förekommande och fria från genmodifiering. Mikroorganismer får heller inte vara resistenta mot antibiotika. Slutligen indikerar det nordiska svanmärket att ämnena som finns i produkten har så lite påverkan på miljön som möjligt och att produkten är säker för användarna.

De strikta kriterierna för svanmärket sätter även två begränsningar för ett probiotiskt rengöringsmedel: produkterna är inte avsedda för ytor i kontakt med livsmedel eller för sprutapplikation.

Kiilto Pro Universal Probio följer dessa kriterier och har inte bara blivit certifierad med det nordiska svanmärket utan även med Allergimärket som ges av Finlands Allergi-, Hud- och Astmaförbund. Detta märke indikerar att produkten inte vanligtvis orsakar hudirritation eller sensibilisering, eller utlöser symtom på doftkänslighet, allergier eller astmareaktioner. Även om produkterna använder naturliga material och är säkra, är det klokt att följa instruktionerna och använda lämplig skyddsutrustning.

Ökande probiotisk produktportfölj

Vår FoU avancerar kontinuerligt och testar nya produktformler med probiotika. Den nuvarande probiotiska portföljen inkluderar produkter för daglig rengöring av olika utrymmen, probiotisk odöravlägsning och en fettdispergeringsmedel i professionella kök. Kiilto Pro probiotiska produkter identifieras genom det kommersiella namnet som innehåller en indikation om probiotika.

Kiilto Pro Probiotiskt Rengöringskoncept

Probiotisk rengöring i korthet:

  • Långvarig, förbättrad renlighet och hygiennivåer
  • Stärker rengöringseffektiviteten
  • Friskare lokaler för användaren
  • Ersätter skadliga mikrober genom att minska deras livsutrymme
  • Probiotika producerar enzymer som bryter ner organisk smuts (protein, stärkelse, fett och/eller vegetabilisk olja)
  • Tar bort biofilm och smuts
  • Fungerar som en luktkontrollprodukt
  • Säkert för ytor och användare
  • Probiotika och de enzymer de producerar är 100 % ekologiska och naturliga

Vill du lära dig mer om probiotisk rengöring?

Vill du få mer information om probiotiska rengöringsmedel eller funderar du på om probiotisk rengöring är en lämplig lösning för dina behov? Skicka oss ett meddelande, och våra experter återkommer till dig.

"*" indicates required fields

Namn*
Prenumerera på nyhetsbrev
Genom att prenumerera godkänner du att ta emot information från Kiilto och ger samtycke för behandling av dina uppgifter. Du har möjlighet att när som helst ändra hur vi använder dina personuppgifter eller avsluta prenumerationen helt. För ytterligare information, vänligen se vår integritetspolicy.

Du kanske också är intresserad av: