Lösningar / Professionell rengöring /

Hygien på träningsanläggningar

I fitnesscenter, gym,och andra idrottsanläggningar är hygien avgörande för säker träning och en positiv kundupplevelse. Under öppettiderna är det också rekommenderat att påminna kunderna om handhygien och rengöring av utrustning och maskiner efter användning.

Vi förstår vikten av en ren och säker träningsmiljö. Upptäck våra riktlinjer och produkter för att skapa en hygienisk och trivsam atmosfär på ditt gym, fitnesscenter eller andra träningsanläggningar. Från rengöring av utrustning till upprätthållande av personlig hygien – Kiilto har lösningarna för att optimera din träningsmiljö. Utforska våra tips och rekommendationer för att säkerställa en trygg och hälsosam upplevelse för både kunder och personal.

I riktlinjerna finns information om att upprätthålla renlighet i gym, idrottscentra och andra träningsanläggningar. Det inkluderar rengöring av omklädningsrum, utrustning och ytor, hantering av odörer samt bevarande av personlig hygien för både kunder och personal.

Rengör gymmets beröringsytor dagligen

Underhåll renheten i gymmet dagligen genom att rengöra de ytor som frekvent berörs av både kunder och personal. Använd universalrengöring och en mikrofibertrasa för att effektivt torka av ytor såsom:

 • Träningsutrustning,
 • Dörrhandtag
 • Betalningsterminaler
 • Inloggningsenheter
 • Möbler

Inspirera dina medlemmar att vårda utrustningen genom att erbjuda engångsservetter med universalrengöring eller ytdesinfektion i sprayflaskor lättillgängligt. Främja en ren och hälsosam träningsmiljö genom att uppmuntra kunder att torka av utrustning efter användning.

Även om färdiga rengöringsmedel är snabba och enkla har användning av rengöringskoncentrat många fördelar. Genom att följa doseringsanvisningarna kan ett renare resultat uppnås, bättre arbetsmiljösäkerhet kan säkerställas, ekonomiska besparingar kan uppnås och även miljöpåverkan kan minskas. Se till att du förbereder lösningen i rena flaskor med rena händer. För mer instruktioner om att förbereda och lagra lösningen, se bifogade instruktioner.

Optimera rengöringsprocessen

Läs mer

Utöver beröringsytor inkluderas regelbunden rengöring av övriga ytor och golv som en del av daglig städning på träningsanläggningar. För dessa ytor kan du använda en universalrengöring. Instruktioner för rengöring av olika golvmaterial, såsom gummigolv, finns i vår avdelning för golvvård.

Rengöring av gymmets sanitära faciliteter, duschområden och omklädningsrum

Renligheten i omklädningsrum, duschområden och sanitära faciliteter är avgörande för komforten vid användning av idrottsanläggningar. Beröringsytor betonas också vid städningen av dessa utrymmen. Dessutom är det viktigt att säkerställa tillgängligheten av hygienartiklar (toalettpapper, engångshanddukar, rengöringsmedel).

Var vänlig se även till att tvättställ, toalettsitsar och duschar regelbundet hålls rena. Detta förebygger spridning av mikrober och bildning av beläggningar i dessa områden. Du hittar mer detaljerade produktrekommendationer och instruktioner i vår nedladdningsbara guide.

Eliminering av obehagliga dofter

Svettdofter kan lätt fästa vid idrottsutrustning och kläder. Med en behandling av Kiilto Pro Odor Stop kan du eliminera och förebygga obehagliga lukter i idrottsanläggningar. Det rekommenderas också att erbjuda besökare Kiilto Pro Air Freshener för en trevligare upplevelse på gymmet.

Personlig hygien på ett gym

Handdesinfektionsmedel och tvålar som tillhandahålls för handtvätt förbättrar generellt säkerheten i anläggningen för både kunder och personal. Produkter för kropp och hårtvätt i duschutrymmena förbättrar besökarnas kundupplevelse.

Tips! Uppmuntra kunder att praktisera god handhygien genom att placera handdesinfektionsdispensrar nära ingångar, vid receptionsdiskar, i omklädningsrum och övriga platser det rör sig mycket folk.

Gymetikett – Kom ihåg dessa hygienriktlinjer som kund på ett fitnesscenter

Funderar du över gymhygien från kundens perspektiv? Varje användare kan bidra till en ren och säker träningsmiljö. Håll dessa hygienrelaterade regler i åtanke:

 1. Kom i rena träningskläder och undvik överdrivna dofter.
 2. Använd skor avsedda för idrottsanläggningar och följ riktlinjerna för deras användning.
 3. Upprätthåll god handhygien. Tvätta händerna när du kommer och går, och använd handdesinfektionsmedel vid behov.
 4. Ta med din egen gymhandduk för att torka bort svett från utrustningen. Om gymmet rekommenderar att använda medföljande rengöringsservetter för utrustningen, använd dem.
 5. Återlämna utrustningen till dess angivna plats efter användning.
 6. Se även till att regelbundet rengöra dina personliga föremål, som vattenflaskor, telefoner och hörlurar.

Du kanske också är intresserad av

God handhygien förhindrar smittspridning

Läs mer

Hygieniska våtrum

Läs mer